‘Wij nemen de kopers mee tijdens het koperskeuzetraject’

11 maart '24

Heb jij een woning gekocht in Douma fase 1 in Raalte? Dan staat de kopersbegeleider klaar om al je vragen te beantwoorden én je te helpen bij het maken van keuzes. Johanna Ek, kopersbegeleider bij Nikkels, is het vaste aanspreekpunt voor dit project. Johanna: “Kopers mogen altijd bij ons aankloppen wanneer ze vragen hebben of advies kunnen gebruiken. Ik vind het leuk om te helpen en doe dat graag!”

image alt

Contact met de kopersbegeleider

“Zodra de kopers getekend hebben, kom ik in beeld. Kopers worden uitgenodigd voor ons kopersportaal ‘HomeDNA’, waar alle communicatie plaatsvindt. Hier staan ook alle documenten opgeslagen, denk aan verkooptekeningen en contractstukken. Zo zijn ze gemakkelijk terug te vinden. Mensen kunnen via het portaal berichten naar mij sturen, maar ze kunnen mij natuurlijk bij vragen ook bellen”, vertelt Johanna. “Tijdens de bouw houden we iedereen op de hoogte in HomeDNA door middel van nieuwsberichten en actuele bouwfoto’s. We maken ook dronefoto’s van het project en plaatsen periodieke voortgangsschema’s met alle facetten van de bouw. Je kunt daardoor precies volgen waar we op dat moment mee aan het werk zijn.”

Hulp tijdens het traject

“We starten het koperskeuzetraject met een kopersavond waar we het hele proces toelichten. Op deze avond kan iedereen zijn of haar toekomstige buren ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Ook krijgen de kopers een brochure, met informatie en tips per fase in het traject. Deze brochure biedt extra handvaten om het proces goed te doorlopen. Ik adviseer vaak ook om alvast meubels in te tekenen op de plattegrond, zodat men goed kan kijken waar de wandcontactdozen of lichtpunten geplaatst kunnen worden.”

image alt

Keuzes voor keuken en badkamer

“Na de kopersavond volgen er drie sluitingsdata. Een voor de opbouwfase, dat zijn de grotere opties zoals een uitbouw. Vervolgens volgt de afbouwfase, waar onder meer keuzes gemaakt dienen te worden voor de plaatsing van wandcontactdozen en de positie van de spoelbak. Tot slot is er nog de showroomfase. Daar vallen keuzes voor de keuken, het sanitair, tegelwerk en de deuren en trappen onder. Bij de 2 onder 1 kap- en levensloopwoningen is er veel mogelijk wat betreft keukenopstelling en sanitair en tegelwerk. De woningen worden in basis opgeleverd met een standaard badkamer en toilet, maar je kunt dit naar eigen smaak en wens aanpassen. We werken samen met Huysinc in Waardenburg. Kopers worden na het tekenen van de aannemersovereenkomst uitgenodigd voor een afspraak om het sanitair en tegelwerk uit te zoeken. Bij Huysinc kun je daarnaast ook meteen terecht voor de keuken. Dit kan indien gewenst op één dag gepland worden inclusief lunch. De medewerkers van deze showroom weten precies wat er mogelijk is bij de woningen in het project. Daarnaast stemmen wij alles onderling af met Huysinc. Denk daarbij aan het inmeten en de planning. Zo heb je er als koper dus helemaal geen omkijken naar!”

image alt

Diverse kijkmomenten

“Er zijn diverse momenten in het bouwproces dat kopers welkom zijn op de bouwplaats. We organiseren een officiële handeling wanneer er een bepaalde mijlpaal is bereikt binnen het project. Daarna volgt een kijkmoment op het moment dat de kap op de woning geplaatst is. Kopers mogen dan bij de woningen kijken om een impressie te krijgen. Per woningtype wordt één woning opengesteld. Dan volgt er tijdens de afbouwfase een kopersmiddag, waarbij iedereen in zijn of haar eigen woning kan kijken. Op dat moment kan er met leveranciers afgesproken worden om bepaalde zaken in te meten, zoals raamdecoratie of vloeren. Een week voor oplevering is de voorschouw waarbij er ruimte is om eventuele punten aan te geven zodat deze, zoveel mogelijk voor de oplevering, afgewerkt kunnen worden. Tot slot volgt de oplevering en krijgt men de sleutels van de nieuwe woning!”

Heb je een vraag? Neem contact op
Douma in Raalte Woningaanbod